A Te Életed, a Te Biztonságod!

A Felelősség a Tiéd is! Dönts Tudatosan!

Nyugdíjam


Mit jelent pontosan az adójóváírás a nyugdíjbiztosításoknál?


A 2014. január 1-je után kötött nyugdíjbiztosítások éves díjának 20 százaléka, de legfeljebb évi 130 ezer forint visszaigényelhető az szja-ból. Az adójóváírás összege azonban más nyugdíjcélú megtakarításokkal kombinálva – akár a 280 ezer forintot is elérheti. Lényeges, hogy a kedvezmény csak a törvényi feltételeknek megfelelő életbiztosításokra, az úgynevezett nyugdíjbiztosításokra vonatkozik.


Pontosan mi számít nyugdíjbiztosításnak, mikor jár le, illetve  mikor fizet a Biztosító?


A  20 %-os adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosítás a törvény értelmében négyféle biztosítási eseményt kell kötelező elemként tartalmaznia, melynek értelmében a nyugdíjbiztosítás akkor szolgáltat:


1, Amikor eléri a nyugdíjbiztosítás elindításkor hatályos öregségi nyugdíjkorhatárt (65 éves kor betöltése), 


2, Bármilyen jogcímen előrehozott nyugellátásra jogosultságot szerez (például 40 év szolgálati idő megléte), 


3, Egészségügyi állapotában legalább 40%-os mértéket elérő, maradandó egészségkárosodás következne be, 


4, 65 éves nyugdíjkorhatár betöltése előtt a nyugdíjbiztosítás biztosítottja bármely okból kifolyólag elhunyna. 

 

Mikor és hogyan jogosult a 20 %-os adójóváírásra?


Talán a legfontosabb tudnivaló, hogy mikor jogosult az adókedvezmény visszaigénylésére az SZJA- ként befizetett adóból, íme:


1.  ha van bejelentett bére,


2.  ha nincsen fennálló adótartozása,


3. ha nem igényelte vissza valamennyi személyi jövedelemadóját (pl családi adókedvezmény több gyermek után, más nyugdíj megtakarítás)


Ha ezek stimmelnek (ami nem teljesíthetetlen feladat), akkor csak arra figyelni, hogy minden évben vissza is kell igényelni az adókedvezményt a mindenkori adóbevallásában. 

 

Miért lehet jó eszköz a nyugdíjbiztosítás nyugdíjcélú megtakarításként?

 

Nyugdíjba vonulásig minden évben élhet a 20 %-os adójóváírással: mivel a nyugdíjbiztosításba rendszeresen befizetett összegnek a 20 %-át (maximum 130 000 FT/Év) a NAV minden évben jóváírja a megtakarítási számláján!

 

Versenyképes, alacsony költségek: egy dolog biztos a különböző megtakarításoknál, mégpedig a társaságok által levont költségek, amelyek nagyban meghatározzák a lejárati összegeket. Az Aegon nyugdíjbiztosítása teljes mértékben megfelel az Magyar Nemzeti Bank által tavaly meghatározott úgynevzett költségplafon ajánlásának, az úgynevezett Teljes Költség Mutatója (TKM) 3,1 %-os, mely magában foglal valamennyi felmerülő költséget.


Biztonságos befektetés mellett versenyképes hozamokA 2015 -ös év után, 2017  évben ismét  az év alapkezelőjének választott Aegon alapkezelő szakértői által kifejezetten a nyugdíjbiztosításhoz kialakított, és általuk folyamatosan menedzselt portfolióink, vonzó hozamkilátásokkal.


Hűségbónusz programot kínálunk: a rendszeresen fizető, hűséges ügyfeleink számára minimum 15 éves futamidő esetében a nyugdíjba vonulásuk előtti utolsó évben automatikusan, 1 teljes év díjával megegyező összegű nyugdíjbónuszt írunk jóvá a nyugdíjszámláján.


Örökölhető: a járulékok ellenében Önt megillető állami nyugdíjmegtakarítással ellentétben, egy váratlan tragédia esetén a befizetett pénz nem vész el, nem száll az államra, mivel az Ön által szabadon megjelölt kedvezményezett (kedvezményezett jelölés hiányában a törvényes örökös) automatikusan megörököli a felhalmozódott összeget.


A nyugdíjbiztosítás egyben biztosítás is!


A nyugdíjbiztosítások nemcsak megtakarítást jelentenek, hanem biztosítási védelmet is vásárolhat. Az élet-, baleset-, egészségbiztosítási védelem szintje és tartalma általában rugalmasan alakítható ki a szerződésen belül.


Balesetbiztosítási kiegészítő biztosításaink: Baleseti Halál; Közlekedési Baleseti Halál; Baleseti Rokkantság, Közlekedési Baleseti Rokkantság; Baleset Eredetű Műtéti Biztosítás; Baleseti Eredetű Kórházi Napi Térítés; Csonttörés, csontrepedés


Egészségbiztosítási kiegészítő biztosításaink: Kórházi Napi Térítés; Egészségügyi Műtéti térítés; Női Egészségügyi Műtéti Térítés;  Egészségügyi Kórházi Napi Térítés;  Női Egészségügyi Kórházi Napi térítés; Daganatos Betegség Kiegészítő; Kritikus 20 Betegség Kiegészítő; Kritikus 7 Betegség;   


Pontosan hogyan működik nyugdíjbiztosításunk befektetés politikája?


Mivel  tapasztalataink  szerint az ügyfelek döntő többségének sem megfelelő befektetési tapasztalata, sem pedig kellő ideje sincsen arra, hogy megfelelően menedzseljék megtakarításaikat, ezért nyugdíjbiztosításunk esetében nem kell befektetési szakértőnek lennie, társaságunk befektetési szakemberei professzionálisan és felelősségteljesen kezelik nyugdíjcélú megtakarítását.

 

Két különböző befektetési módot kínálunk: Az induláskor az úgynevezett „Hagyományos”  befektetési mód, vagy pedig az „irányított” életciklusához igazodó, szakértők által menedzselt befektetési mód közül  szükséges Önnek választania:


1, Kiszámítható, biztonságos befektetési háttér 

     

Ha a kiegyensúlyozott nyugdíjas évekhez egy biztonságos befektetési hátteret keres, az úgynevezett hagyományos megtakarítási formát érdemes választania, így megtakarításánál mi viseljük a befektetési kockázatot. Garantáljuk, hogy a biztosításban kezelt tőkén évi 1%-os hozamot, és a fölött elért többlethozam 100%-át is jóváírjuk a szerződésén.(Az elmúlt 8 évben a ténylegesen jóváírt hozam 5,5 % és 8 % között alakult) A jelenlegi, illetve a múltbéli ténylegesen jóváírt hozamokat itt tudja megtekinteni:https://www.aegon.hu/eletbiztositas/befektetesek/hagyomanyos-eletbiztositasok-jovairt-hozama.html


2, Szakértők által menedzselt megtakarítási háttér:


Ha a hosszú távon, várhatóan magasabb hozam érdekében hajlandó kockázatot vállalni, érdemes az úgynevezett befektetési egységekhez kötött megtakarítási formát választania. Ehhez nem kell Önnek figyelnie a pénzügyi híreket, mert szakértőink menedzselik megtakarítását. Az Ön anyagi biztonságát szem előtt tartva a várható kockázatokat a biztosítási tartam végéhez közeledve folyamatosan csökkentik, ezzel nagyobb biztonságban tudhatja az évek során felhalmozott nyugdíj-megtakarítását.
Ennél a befektetési módnál két különböző befektetési programot kínálunk: Dinamikus vagy konzervatív befektetési program (részletek lejjebb)). Pozitívum, hogy a  későbbikben lehetősége van megváltoztatni az induláskor kiválasztott programot, amennyiben a pénzpiaci változások ezt indokolnák.


Mekkora összegű állami nyugdíjra számíthatsz? 

Számold ki egy interaktív nyugdíjbiztosítási kalkulátor segítségével!


https://nyugdijkalkulator.aegon.hu/